Kanin med bur- 0Kr

Simone? Gratiskænin.

I Bergen besøkte jeg lillesøster Theadora Haukbjørk som hadde fått seg en ny kanin, helt gratis.

Den fant hun på finntorvet, og hun fikk bur med på »kjøpet». Wow. Hun ville at jeg skulle poste bilde av TV’n sin også, men det gadd jeg ikke. Du kan finne masse gratis elektronikk på finn.no.
Sånn.
Det burde holde.

Å skaffe seg kjæledyr gratis er det beste du kan gjøre om du er en »dyrevenn», noe du burde være om du skal skaffe deg kjæledyr i utganspunktet. »Industrien» med kjæledyr er ganske kynisk og butikkene avliver dyr de ikke kan selge like dyrt, fordi de er gamle, stygge,  ikke renrasede og jeg vet ikke hva. Dessuten promoterer det en holdning om dyr som objekter og leker. De er levende vesner, med nervesystem, frykt, behov, og kjærlighet og burde behandles med respekt, selv om de ikke kan snakke og blogge.

Så skal du skaffe deg kjæledyr; omplasser. Så slipper de å bli avlivet bare fordi det er ubeleilig for eieren å ha dem, og du slipper å støtte en skitten business. Det blir gitt bort utrolig mange fine dyr på finn.no, men du kan også ta kontakt med dyrebeskyttelsen eller bare sjekke en av de tusen lappene som henger rundt om om kattepusa som blir gitt bort. Og ikke skaff deg fisk. Myndighetene ved Vanuatus, klovnefiskens hjem, fryktet overfiske og skader på korallrev da de ble populære som kjæledyr etter Disney-filmsuksessen. Jeg vet ikke åssen det er med andre fisk, men det er sikkert helt likt. Haha, det var skikkelig teit å skrive.

Men jeg syns vi skylder dyrene å ta vare på dem siden vi nå først har temmet dem og importert dem, så ikke drep kattepusan.Svar heller på en av lappene som alltid henger på oppslagstavla i butikken.

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by Vilde on september 21, 2010 at 5:49 am

    Bra initiativ, Sunniva!

    Svar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: